Google selecteaza URL-uri canonice in functie de site-ul dvs. si de preferintele utilizatorului

Google selecteaza URL-uri canonice in functie de site-ul dvs. si de preferintele utilizatorului

Daca se alege o alta adresa URL, aceasta nu afecteaza negativ site-ul dvs.

google canonic

Google poate selecta o adresa URL canonica pe baza preferintelor percepute de site-ul dvs. si a adresei URL care este mai utila pentru utilizator.

Intrebare.- Puteti indica preferinta dvs. fata de Google folosind aceste tehnici, dar Google poate alege o alta pagina la fel de canonica din diferite motive. Care sunt motivele?
Raspuns.- Inainte de a aborda intrebarea, totul trebuie pus intr-un context si sa avem exemple de configurații comune in care mai multe adrese URL unice duc la acelasi continut, cum ar fi atunci cand pagina principala este accesibila ca index.html sau cand versiunile minuscule si majuscule ale unui URL duc direct catre acelasi pagina.

Pentru cautare, nu are sens sa indexam si sa aratam toate aceste versiuni, asa ca incercam sa alegem una si sa ne concentrăm pe asta. Incercam sa alegem adresa URL canonica urmand doua linii directoare generale: in primul rand, care se pare ca URL-ul doreste sa il folosim; deci, care este preferinta site-ului? Si in al doilea rand, ce adresa URL ar fi mai utila pentru utilizator?

In ceea ce priveste preferintele site-ului, Google ia in considerare o serie de factori, printre care:
- Link rel adnotare canonica.
- Redirectionari.
- Interconectare interna.
- URL-ul din fisierul sitemap
- URL-uri HTTPS peste URL-uri HTTP.
- Adresa URL "cu aspect mai frumos".

Pentru toate acestea, avem in vedere factorii implicati pentru fiecare adresa URL canonica potentiala si apoi alegem cea in care se reunesc mai multe lucruri.
Daca sunteti proprietarul site-ului si aveti o preferinta puternica in ceea ce priveste adresele URL pe care doriti sa le afisati utilizatorilor in cautare, in primul rand, ar trebui sa va asigurati ca utilizati aceste preferinte in mod constant pe site-ul dvs.. In mod ideal, motoarele de cautare nu ar putea nici macar sa nu se potriveasca cu niciuna dintre aceste alternative - daca aveti o preferinta, atunci ramaneti la ea.

Ce se intampla cand se alege o adresa URL diferita? Pe scurt, este doar URL-ul afisat in cautare. Daca sistemele noastre aleg o adresa URL diferita ca si canonica, aceasta va clasifica la fel site-ul in cautare. La final, intr-adevar se rezuma doar la preferintele dvs. Daca se intampla ca adresa URL aleasa sa fie diferita din cand in cand, acest lucru nu va afecta negativ site-ul.

De ce ar trebui sa ne pese. Utilizarea atributului rel = canonic si consolidarea semnalelor dvs. prin standardizarea adreselor URL si a practicilor de legatura de pe site-ul dvs. va ajuta sa mentineti continutul duplicat sub control si va poate ajuta, de asemenea, sa va asigurati ca motoarele de cautare indreapta utilizatorii catre paginile dorite.